sábado, 11 de mayo de 2013

Enquesta "Volar en avió"

Per als seguidors d'aquest bloc, fent clic en aquest enllaç, podreu contestar a una enquesta sobre volar en avió i les experiències a bord d'una aeronau.


martes, 29 de enero de 2013

Perquè volen els Avions?


L'ala d'ún avió té una forma de secció especial, el perfil alar, que al pas de l'aire crea la força de sustentació. La curvatura d'aquest perfil obliga a l'aire passar a major velocitat per sobre que per sota causant una diferència de pressions, més baixa amunt que avall, amb la qual cosa l'ala tendirà a pujar.



Com hem vist, la condició perquè això passi és que l'aire passi a una certa velocitat per l'ala. Com més gran la velocitat major la sustentació (d'això la potència de les aeronaus). Així que serà necessari impulsar l'avió cap endavant amb una força de tracció, en contra de la resistència a l'aire, perquè l'ala pugui crear la força de sustentació necessària per vèncer el pes de l'avió i pugui elevar-se.




La velocitat amb la qual passa l'aire per l'ala, influeix la sustentació. Per una banda, perquè l'avió s'elevi, la sustentació haurà de ser major que el pes. Ara s'entén que és important que l'avió sigui el més lleuger possible. Així la potència de tracció podrà ser menor i així no danyar els motors. D'altra banda, com més aerodinàmica sigui la forma de l'avió, menys resistència a l'aire tindrà i menys potència es requerirà.

lunes, 21 de enero de 2013

Objectius


Informar sobre com vola un avió, perquè i demostrar la fiabilitat i el gran ventall d’usos
que es poden donar a aquests aparells

Informar sobre les parts de l’Airbus A320 i de les seves variants (A321, A319, A318),
com funcionen, i que les diferència amb la resta de models aeronàutics anteriors

Ensenyar els processos d’enlairament i aterratge, com es realitzen, explicant cada pas.

Donar a conèixer, la part més negativa del treball, els accidents que ha sofert aquest
avió i les causes.

Comentar els processos de fabricació, tant els llocs a on es fabrica, etc.

martes, 15 de enero de 2013

Accidents

En aquest apartat s'explicarà alguns dels moments més tràgics que han sofert la família d'avions A320, en aquest apartat es posaran Accidents i Incidències (errors tècnics, aterraments d'emergència, etc.) juntament amb els motius pel qual aquest avió ha sofert aquesta incidència o accident.

Flight 296

Un dels accidents mes tràgics que ha sofert un Airbus A320. Aquest accident va succeir a Mulhouse, l'avió  de la companyia Air France, feia servei amb la numeració 296, per això, aquest accident es famós com a "Flight 296". L'accident es va donar a causa de que l'avió no tenia suficient velocitat de sustentació i no va poder aixecar el vol, col·lisionant amb la copa dels arbres i més endavant explotant, van morir tres persones i 50 van ser ferides.
En aquest video es pot veure l'accident que va sofrir durant el espectacle aeri


Flight 1549

El Vol 1549 d'US Airways va ser un vol que es va enlairar el 15 de gener de 2009 del Aeroport La Guardia a Nova York amb destinació l'aeroport de Charlotte, (Carolina del Nord), després s'aniria de l'aeroport de Seattle-Tacoma, en SeaTac. l'Airbus A320 va amarar al riu Hudson. Segons els informes televisius de diferents cadenes, tots els passatgers van ser rescatats.

L'avió havia sortit de l'Aeroport  La Guardia a les 3:11 PM hora local amb 150 passatgers i cinc tripulants. L'avió va haver d'aterrar a les gelades aigües del riu Hudson, a prop del Carrer 48 en Manhattan, Nova York, després de haver estat impactat per oques al fusellatge de l'avió i algunes es van introduir dins els motors.
A les 4:00 AM, l'avió es trobava surant al riu prop del Museu Intrepid Sea-Air-Space, prop de Circle Line on es trobaven molts ferris i remolcs del NY Waterway, els quals van participar en el rescate. En l'instant de la caiguda de l'avió, la temperatura ambient a les proximitats del riu Hudson rondava els 20 graus F (-6º C).

Segons la versió oficial de l'Administració Federal d'Aviació, un grup d'ocells i oques s'havia estavellat contra els motors de l'avió i els havien espatllat, obligant al pilot Chesley Sullenberger, a fer un aterratge d'emergència al riu Hudson. L'avió, un Airbus A320, va poder aterrar sobre les gèlides aigües del riu Hudson, a temperatures inferiors als 6 graus sota zero, gràcies a la perícia del pilot, que també va sortir il·lès. El pilot es va veure obligat a realitzar una maniobra d'emergència per intentar posar-se sobre l'aigua. Segons Ben Von Klemperer, un testimoni citat per la cadena CNN, "no anava massa ràpid i el contacte amb l'aigua es va produir de manera suau", de manera que tot indica que el amaratge es va fer de manera controlada.

Els ferris locals i remolcs començar immediatament a rescatar els passatgers, molts dels quals es trobaven aturats a les ales de l'avió, esperant a ser rescatats, mentre que els altres passatgers es pujaven a bots salvavidas. En minuts, helicòpters policials, els Guardacostes, salvavides, igual que John D. McKean del FDNY van estar en l'escena per ajudar els rescatistas i salvar els passatgers.

Simulació de l'accident, des de l'enlairament fins al descens al riu Hudson

Time-lapse de l'extracció de l'avió del riu
11-3-13


Airbus A320 es surt de la pista a Lyon


Un avió A320 amb 181 persones a bord es va sortir de la pista el divendres a la nit a l'aterrar a l'aeroport de Lió / Saint-Saint-Exupéry (centre-est de França), sense causar ferits, però provocant la suspensió de tots els vols de l'aeroport.

L'incident es va produir durant l'aterratge a les 20h50 d'un Airbus A320 de la companyia Air Méditerranée provinent d'Agadir (Marroc), que transportava 181 persones, entre elles 7 membres de la tripulació.

Per una raó desconeguda, l'Airbus es va sortir al final de la pista en aquest aeroport situat 30 quilòmetres a l'est de Lió.

L'avió seguia posicionat al final de la pista i envoltat de vehicles de bombers per controlar l'eventual pèrdua de peces de l'avió i per a supervisar l'evacuació del passatge.

Tots els vols van ser suspesos fins la retirada de l'aparell fins a les 6 de la tarda del dia següent.

Video simulació de l'Incident (Click al enllaç)


1-4-13